Fundament

Een sterk fundament creëren

Bij Lean Management draait het allemaal om het elimineren van verspillingen en creëren van maximale waarde voor de klant in alle bedrijfsprocessen. Met zo kort mogelijke doorlooptijden en tegen zo laag mogelijke kosten.

De methoden en technieken die worden toegepast om dit te bereiken zijn niet ingewikkeld. Het daadwerkelijk realiseren én vasthouden van de verbeteringen daarentegen, is dit in de praktijk vaak wel. Het geheim van een succesvolle Lean implementatie en continu verbeteren , zit ‘m in het creëren van een solide fundament. Zodat er een blijvende cultuuromslag binnen de organisatie ontstaat. Daarom starten we altijd met het analyseren van de bestaande processen en cijfers. Ook nemen we interviews af met medewerkers uit alle lagen van de organisatie, zodat we inzicht krijgen in de organisatie en de verschillende belangen.

Daarnaast is het belangrijk om een duidelijk doel stellen en te zorgen voor draagvlak. Een van de kenmerken van een excellente organisatie is namelijk dat alle betrokken medewerkers het gevoel hebben gewaardeerd te worden. Dat lukt alleen als er echt naar de medewerkers geluisterd wordt, de doelen helder geformuleerd worden en iedereen gemotiveerd is om deze te bereiken. Daarom laten we de mensen in de organisatie zelf ontdekken en ervaren hoe het is om Lean te werken. Dat doen we door in een veilige omgeving aan de slag te gaan met diverse verbeteropdrachten, zodat men naar hartenlust kan experimenteren en ontdekken wat wel werkt en wat niet. Zo merken medewerkers al snel dat Lean Management het werk vooral veel leuker maakt !

HIER HOUD IK MIJ GRAAG MEE BEZIG

HIER HOUD IK MIJ GRAAG MEE BEZIG