Continu verbeteren

Lean Management is een continu proces van verbeteren, waarbij medewerkers geleerd hebben om verbeterkansen te zien en verspillingen te herkennen.

In tegenstelling tot veel andere verbetertrajecten, is Lean Management een continu proces van verbeteren. Het is een een verbetercultuur die ingebed is in alle lagen van de organisatie. En daarbij gaat het echt niet altijd om grote en complexe verbetertrajecten, want ook vele kleine verbeteringen leiden uiteindelijk tot grote resultaten. In een Lean organisatie worden continu verbeteringen doorgevoerd doordat de medewerkers geleerd hebben om op een andere manier naar hun werk te kijken. Hierdoor gaan ze zelf verbeterkansen zien en verspillingen herkennen. Blikopener Advies coacht en traint de medewerkers hierin, zodat zij uiteindelijk zelf de regie kunnen nemen en in staat zijn om te blijven verbeteren.

Natuurlijk speelt ook het management hierin een grote rol. Zij scheppen de randvoorwaarden en faciliteren medewerkers bij het elimineren van verspillingen en het versimpelen van processen. Bovendien kan Lean Management helpen bij het beantwoorden van organisatievraagstukken op een hoger niveau. Zodat het management in staat is om de vertaalslag te maken van een Lean bedrijfsstrategie naar een Lean uitvoer op de werkvloer. Daarbij biedt Lean Management handvaten om de verbeterde processen ook daadwerkelijk te borgen in de organisatie.

HIER HOUD IK MIJ GRAAG MEE BEZIG

HIER HOUD IK MIJ GRAAG MEE BEZIG